Home > Sprekers

Prof. dr. D. Wismeijer

Hoogleraar Orale implantologie en Prothetische Tandheelkunde aan ACTA, Tandarts-implantoloog, Amsterdam en Dieren

De heer Wismeijer rondde zijn studie tandheelkunde af in 1984 aan de KUNijmegen.  Kon direct aan de slag in CBT aldaar en heeft daar gewerkt tot 1994. In 1995 ging hij naar de ACTA waar hij promoveerde op het proefschrift” BIOS, The Breda Implant Overdenture Study” in 1996. Hij verliet de universiteit in dat jaar. Van 1985 tot 2006 heeft hij gewerkt in het centrum voor Bijzondere Tandheelkunde van het toenmalige Ignatius, nu Amphia ziekenhuis te Breda. In 2006 is hij benoemd als Hoogleraar Orale implantologie en Prothetische Tandheelkunde aan de ACTA waar hij een 0,7 Fte aanstelling heeft.

Deze afdeling is verantwoordelijk voor onderwijs, zorg en onderzoek op het gebied van de Orale Implantologie. Speer punten van het onderzoek zijn CAD/CAM in de implantologie en prothetiek, het stimuleren van botgroei in botdefecten en rondom implantaten en de behandeling van peri-implantitis. Verder verzorgt de afdeling een 3 jarig master opleiding in de orale implantologie  en postacademische cursussen en lezingen in binnen en buitenland.

 In 1985 is hij de Tandartsenpraktijk Ellecom gestart. In 1991 de verwijspraktijk voor Orale Implantologie Veluwezoom. Inmiddels is de verwijspraktijk ondergebracht in een groepspraktijk in Dieren waar, na oprichting samen met collega J.E. van Loevezijn, nu  5 tandartsen werkzaam zijn.
Cursussen van deze spreker


Straightforward level
Advanced level
Complex level
Meer over SAC